Historien bag

Det var i Frankrig at Magnus Klein Kofoed oplevede hvordan vinrester fra produktion og vinsmagning blev hældt på fad og tappet til madlavning.

Herefter prøvede han selv at gøre det. Både derhjemme men også på Kadeau hvor han er medejer og blev irriteret over at se vin ryge i vasken efter at have været åbnet.

Derfor stillede han et par beholdere op og så hvordan vin og champagne løbende blev omdannet til spontangæret eddike, der kunne bruges i køkkenet.

  • Anvendelse

    Eddikerne er alsidige og kan bruges til alt fra salater, dressinger og saucer til kødmarinader og frisk fisk eller skaldyr. Eddikens udtryk gør den også velegnet i desserter og drinks hvor den tilføjer en naturlig og aromatisk smagsgiver.

  • Smagsvarianter

    De 6 eddiker er forskelligartede og da eddike handler om smag er du nødt til at smage dig frem for at finde din favorit. Vi har dog hjulpet med anbefalinger til brug så du kan navigere efter dine yndlingsretter i køkkenet og vælge den variant som du med garanti kan bruge

  • Råvarer

    Smagsgiverne til eddiken tager udgangspunkt i naturen hvor frugt og blomster tilføjer en kompleks og delikat aroma til eddiken. Der bruges bla. æble, pære, hybenrose, slåen, hyldeblomst, karamel, tang og meget andet når de særlige smagsnuancer sættes sammen.

  • Eddikelagring

    Eddikerne fra Bornholm Vinegar Company lagres i 2-3 år. Det foregår på klassiske barrique eller
    calvadosfade hvilket afrunder smagen og tilføjer dybde til eddiken Smagsgiverne infuseres eller blandes i eddiken så den opnår den ønskede smagsbalance og aroma. I virkeligheden er det kun fantasien der sætter grænser for varianter og smagsnuancer.

  • Hvad er Gastrik og Kombu?

    Gastrik stammer fra det franske køkken og er en sursød smagsbase som bruges til at forstærke og balancere saucer. Bornholm Vinegar Company bruger æblecider, karamel, blomme og slåen til at opnå den komplekse smag . Kombu er tørret tang som er rig på umami og særligt bruges i det asiatiske køkken. Den er ideel til salter og gryderetter og som erstatning for almindelige eddike.

  • Drinks

    Eddiken er en velegnet og sund smagsgiver til drinks og cocktails. De fleste varianter gør det godt som en "sirup" du kan bruge i friske drinks både med og uden alkohol. Vær ikke bange for at lade eddiken spille hovedrollen i selskab med danskvand, citron, is og måske lidt klar spiritus. Ved at bruge eddike opnår du en sundere og mere naturlig smag i dine drinks.

Tilbage til butik